Zapewne znana :), bogata w witaminki sałatka o delikatnym smaku. Wcześniej kroiłam niemal wszystkie składniki na większe kawałki i polewałam tylko sosem, teraz postanowiłam wszystko wymieszać i.... sałatka smakuje jeszcze lepiej :)
30 min
Składniki:
1 mały brokuł
1 średnia czerwona papryka
1 średnia zielona papryka
puszka kukurydzy
4 jajka
100 g żołtego sera
sól, pieprz do smaku
3 łyżki majonezu
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Sałatka paprykowo- brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuł gotujemy al dente (lekko twardy), po ugotowaniu i wystudzeniu dzielimy na male różyczki, następnie dodajemy pokrojoną w mała kostkę paprykę, ser żółty również pokrojony w kostkę, kukurydzę i jajka, dodajemy do smaku pieprz i sól oraz majonez i jogurt, wszystko mieszamy. Odstawimy na godz. do lodówki. Smacznego
Komentarze