Sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotowałam na twardo, ostudziłam w zimnej wodzie, obrałam ze skorupek i pokroiłam w kosteczkę.
Pieczarki oczyściłam, wrzuciłam na wrzącą wodę i gotowałam 15 minut, odcedziłam na sicie i zostawiłam do wystudzenia. Pokroiłam w kostkę.
2.Pora opłukałam, pokroiłam w drobną kosteczkę i przelałam na sitku wrzącą wodę.
Groszek osączyłam z zalewy.
Natkę opłukałam, otrzepałam z wody i drobno posiekałam.
Wszystkie składniki wymieszałam w misce z majonezem i natką pietruszki.
Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Porady
Dla zaostrzenia smaku można dodać ogórka konserwowego, albo troszkę musztardy.
Komentarze