Sałatkę układamy warstwowo.Podaję składniki w takiej kolejności, w jakiej mają być ułożone.
sałata lodowa-mała główka,
2-3 pomidory,
puszka kukurydzy,
puszka czerwonej fasolki,
1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
słoiczek sosu Hot Salsa,
mała kwaśna śmietana,
15-20 dkg sera żółtego,
ok 10-15 chipsów tortilla
Dodatkowo:
fix Knorra do mięsa mielonego
Sałatka warstwowa z chipsami tortilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę płuczemy, rwiemy na kawałki.
Pomidory kroimy w kostkę.
Mięso mielone wysmażamy z przyprawą-fixem Knorra (do mięsa wsypujemy fix nie rozrabiając go w wodzie).Studzimy.
Sos Hot Salsa mieszamy ze śmietaną.
Ser żólty ścieramy na tarce.
2.W dużej misce układamy składniki wg podanej wyzej kolejnosci.Wierzch posypujemy serem zoltym, a tuż przed podaniem wbijamy chipsy tortilla.
Sałatka jest pikantna przez sos Hot Salsa.Jeżeli ktoś woli łagodniejsze jedzonko to proponuje kupić sos łagodny.
Komentarze