Pomysł na sałatkę mojego męża. Pyszna i rewelacyjnie się prezentująca :-)
30 min
Składniki:
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym
4 jajka ugotowane na twardo
1 średnia cebula
pół pęczka szczypiorku
3 ogórki kiszone
pół puszki kukurydzy
zielone oliwki z nadzieniem paprykowym
keczup
majonez
Sałatka warstwowa z tuńczyka z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka lekko odsączamy.
Jajka kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę i mieszamy ją z poszatkowanym szczypiorkiem.
Ogórki kroimy w kostkę i mieszamy z odsączoną kukurydzą.
Oliwki przekrawamy na pół.
2.W misce układamy kolejno:
cebulę wymieszaną ze szczypiorkiem,
tuńczyk,
keczup,
ogórki wymieszane z kukurydzą,
jajka,
majonez,
połówki oliwek.
Komentarze