Sałatka warstwowa z tuńczyka z oliwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomysł na sałatkę mojego męża. Pyszna i rewelacyjnie się prezentująca :-)

  • 30 min

Składniki:


  • tuńczyk w kawałkach w sosie własnym
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 średnia cebula
    pół pęczka szczypiorku
    3 ogórki kiszone
    pół puszki kukurydzy
    zielone oliwki z nadzieniem paprykowym
    keczup
    majonez

Sałatka warstwowa z tuńczyka z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka lekko odsączamy.
    Jajka kroimy w kostkę.
    Cebulę kroimy w kostkę i mieszamy ją z poszatkowanym szczypiorkiem.
    Ogórki kroimy w kostkę i mieszamy z odsączoną kukurydzą.
    Oliwki przekrawamy na pół.
  • 2. W misce układamy kolejno:

    cebulę wymieszaną ze szczypiorkiem,
    tuńczyk,
    keczup,
    ogórki wymieszane z kukurydzą,
    jajka,
    majonez,
    połówki oliwek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy