Sałatka warstwowa z tuńczykiem

4.49 (183 ocen)

Świetnie się sprawdza na Święta oraz inne okazje i uroczystości.

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
    2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    2 cebule
    6 ogórków konserwowych
    6 jajek
    ketchup,ok.400g
    majonez,ok.400g
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską umyć i poszatkować.
  • 2. Tuńczyka i kukurydzę dobrze odsączyć z zalewy.
  • 3. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę.
  • 4. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.
  • 5. W dużym,przezroczystym naczyniu układać warstwy:kapusta,tuńczyk,majonez,ogórek,cebula,ketchup,kukurydza,ketchup,jajka,majonez,kapusta.

Porady

Sałatkę najlepiej wstawić do lodówki do przegryzienia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować