Sałatka warstwowa z tuńczykiem i mango

4.46 (175 ocen)

  • 35 min

Idąc w gości, chcieliśmy zrobić coś,co się zawsze sprawdza. Postawiliśmy na sałatkę warstwową, która pięknie prezentuje się w przezroczystej misce. Zamiast majonezu użyliśmy duńskiej remulady.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 mango
    250 g drobnego makaronu ( u nas zacierki babuni )
    2 puszki rozdrobnionego tuńczyka w sosie własnym
    1 mała puszka kukurydzy
    1 pęczek natki pietruszki
    5-6 łyżek remulady duńskiej
    4 jajka
    opcjonalnie sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (175 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka warstwowa z tuńczykiem i mango 1. Zacierki gotujemy al dente w osolonym wrzątku, przelewamy zimną wodą, odcedzamy i studzimy.
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy i oddzielamy białko od żółtek.
    Mango obieramy i kroimy w kostkę, układamy na dno naczynia.
    Makaron mieszamy z sosem i posiekaną natką pietruszki. Dzielimy na dwie części, układamy na mango. Kolejną warstwą jest osączony z zalewy tuńczyk. Na tuńczyka układamy odcedzoną kukurydzę, następnie posiekane białka jajek (można lekko oprószyć solą i pieprzem). Na białka wykładamy drugą puszkę osączonego tuńczyka, następnie pozostały makaron, wierzch posypujemy pokruszonymi żółtkami jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować