Sałatka warstwowa z tuńczykiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać,pokroić w kosteczkę.Tuńczyka osączyć z zalewy.Cebulę obrać pokroić w kosteczkę.Ser żółty zetrzeć na drobnej tarce.Fasolę czerwoną wyjąć z puszki przelać zimną wodą,osączyć na sicie,kukurydzę również osączyć na sicie.Ogórki pokroić w drobną kosteczkę.Ser feta wyjąć z opakowania i pokroić w kostkę 1cm na 1cm.Ułożyć składniki w szklanej salaterce dając na dno:fasolkę czerwoną-ogórki konserwowe-cebula-przykryć warstwą majonezu (doprawionego solą,pieprzem)wymieszanego z serem żółtym-tuńczyk-kukurydza-jajka-warstwa majonezu(doprawionego pieprzem)-na wierzch ser feta.Wkładamy do lodówki.
Komentarze