Sałatka warstwowa z tuńczykiem i serem feta

4.5 (178 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna,szybka i prosta sałatka z dużą ilością warzyw,tuńczyka i sera fety.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 puszka fasoli czerwonej
    5-6 ogórków konserwowych
    1 cebula
    10-15 dag sera żółtego
    1 puszka tuńczyka w kawałkach
    1mała puszka kukurydzy
    5 jajek
    1 opakowanie sera feta
    majonez,ewentualnie sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo,ostudzić,obrać,pokroić w kosteczkę.Tuńczyka osączyć z zalewy.Cebulę obrać pokroić w kosteczkę.Ser żółty zetrzeć na drobnej tarce.Fasolę czerwoną wyjąć z puszki przelać zimną wodą,osączyć na sicie,kukurydzę również osączyć na sicie.Ogórki pokroić w drobną kosteczkę.Ser feta wyjąć z opakowania i pokroić w kostkę 1cm na 1cm.Ułożyć składniki w szklanej salaterce dając na dno:fasolkę czerwoną-ogórki konserwowe-cebula-przykryć warstwą majonezu (doprawionego solą,pieprzem)wymieszanego z serem żółtym-tuńczyk-kukurydza-jajka-warstwa majonezu(doprawionego pieprzem)-na wierzch ser feta.Wkładamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować