Sałatka warzywna

4.98 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tą sałatkę robiła zawsze moja babcia

Składniki:

  • 1 kg cukinii,
    2 kg ogórki,
    1 kg papryki,
    1/2 kg cebuli,
    2-3 łyżek sóli,
    ziele angielskie,
    liść laurowy,
    0,5 szklanka octu,
    0,5 szklanki wody,
    0,5 szklanki cukru,
    0,5 szklanki oleju
Wystaw ocenę:

4.98 (181 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Sałatka warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię nie obierać, pokroić w cienkie paseczki. Paprykę w kosteczkę, ogórki w plastry, cebulę w krążki, zasypać solą. Zostawić na 3 godziny.
  • 2. Warzywa przełożyć do słoiczków. Zagotować zalewę z przyprawami i zalać słoiki przestudzoną zalewą. . Pasteryzować 15 minut.

Porady

Idealny dodatek do obiadu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Sałata Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować