Sałatka z krewetkami i orzechami

4.5 (154 ocen)

  • 30 min

Sałatka zdrowa i kolorowa. Jestem miłośniczką sałatek. Cenie sobie kuchnie lekką i zdrową

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania mix sałat
    3 trójkąty serka topionego
    1 papryka czerwona
    8 krewetek królewskich
    1 pomarańcza
    1 cebula czerwona
    3 łyżki orzechów włoskich
    4 pomidory suszone
    6 gron winogrono ciemne
    1 łyżka oliwy
    1/2 łyżeczki oregano suszone
    1/2 łyżeczki bazylia suszona
    sól, pieprz
    3 łyżki sosu francuskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z krewetkami i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę układam na talerzu, dodaję pokrojone na cząstki pomarańczo, polówki winogrona. Krewetki wkładam do miseczki odmrożone, dodaję olej, sól, pieprz, oregano, bazylię i marynuję około godzinę. Smażę na patelni po jednej minucie z każdej strony. Dodaję do sałatki, razem z pokrojonymi suszonymi pomidorami, orzechami włoskimi, sercami z papryki czerwonej.Dodaję również pokrojony serek trójkąty. Z cebuli czerwonej wycinam kwiata. Sałatkę polewam sosem francuskim.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować