Sałatka z kurczakiem i mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i osuszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron po 5 minut. Zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie kroimy w ok. 1-cm plastry.
2.Groszek gotujemy 5 minut w osolonym wrzątku. Przelewamy zimną wodą. Mandarynki osączamy, sok zachowujemy. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Pomidory myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół.
3.Majonez mieszamy z jogurtem, curry i 1/2 szkl. soku z mandarynek. Doprawiamy.
4.Sałatę mieszamy z mandarynkami, groszkiem i pomidorami. Polewamy sosem. Mieszamy. Dodajemy mięso i posypujemy orzeszkami.
Komentarze