Sałatka z kurczakiem i sosem koperkowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka usmaż na oleju z przyprawą gyros i curry. Dodaj szczyptę soli i pieprzu. Po usmażeniu odstaw do wystygnięcia.
Przygotuj sos. Dwie łyżki majonezu, trzy łyżki ketchupu i cztery łyżki śmietany wymieszaj dokładnie z połową sosu koperkowo - ziołowego. Odstaw do lodówki.
Sałatę lodową porwij i wrzuć do szklanej miski. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, pomidora, ser żółty pokrojony w paski i ser feta. Wsyp resztę sosu koperkowo - ziołowego i delikatnie wymieszaj. Dodaj pokrojoną w krążki czerwoną cebulę. Na koniec ułóż wcześniej usmażoną pierś z kurczaka.
Sałatka gotowa. Przed spożyciem polej sałatkę przygotowanym sosem.
Komentarze