Sałatkę przygotowałam na kolację, powstała ze składników które miałam w domu. Wyszła bardzo smaczna i sycąca, mojej rodzinie bardzo smakowała, polecam.
Składniki:
1 różyczka z brokułami
250 gram piersi z indyka
1 papryka czerwona
1 mała puszka kukurydzy
1 puszka cieciorki
4-5 łyżek majonezu
Sól, pieprz
Czubryca zielona
Przyprawa do indyka
Słodka i ostra papryka
Olej do smażenia
Sałatka z indykiem i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z indyka kroimy w plastry, nacieramy przyprawą do indyka, słodka i ostrą papryką oraz solą, odstawiamy na godzinę do lodówki. Podsmażamy na złoty kolor, ostudzone mięso kroimy w kostkę. Brokuły odcinamy, dzielimy na mniejsze różyczki, w garnku zagotowujemy wodę, lekko solimy, wrzucamy różyczki brokułów, gotujemy przez 2 minuty od zagotowania, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. Kukurydzę i ciecierzycę odsączamy z zalewy, paprykę kroimy w cienkie paski. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki żeby wszystkie składniki się przegryzły.
Komentarze