400 g makaronu świderki
1 czerwona papryka
1 puszka czerwonej fasolki
1 puszka groszku z kukurydzą
5 ogórków konserwowych
20 dag żółtego sera
majonez
sól do smaku
pieprz do smaku
Sałatka z makaronem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, ostudzić. Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Czerwoną fasolkę i groszek z kukurydzą odsączyć na sicie. Ogórki konserwowe i żółty ser pokroić w kostkę. Makaron, paprykę, fasolkę, groszek z kukurydzą, ogórki konserwowe i żółty ser przełożyć do miski. Do składników dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wszystko razem wymieszać. Przed podaniem schłodzić.
Komentarze