Sałatka z papryką, mozzarellą i musztardowym winegretem

4.49 (195 ocen)

  • 15 min

Pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu, lekka propozycja na kolację lub lunch do pracy.

  • 15 min

Składniki:

  • garść liści młodego szpinaku
    garść ulubionej kruchej sałaty
    pół czerwonej papryki
    1 kulka mozzarelli (125g)
    8-10 pomidorków koktajlowych
    pół czerwonej cebuli

    SOS:

    2 łyżki oliwy
    2 łyżki octu winnego
    pół łyżeczki ostrej musztardy
    szczypta soli, czarnego pieprzu i cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z papryką, mozzarellą i musztardowym winegretem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SOS:
    Oliwę wymieszać z octem i musztardą. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
  • 2. Na talerzu ułożyć liście sałaty i szpinaku. Następnie wyłożyć pokrojoną w paski paprykę, cebulę, połówki pomidorków i kawałki mozzarelli. Całość polać sosem. Podawać od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować