Pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu, lekka propozycja na kolację lub lunch do pracy.
15 min
Składniki:
garść liści młodego szpinaku
garść ulubionej kruchej sałaty
pół czerwonej papryki
1 kulka mozzarelli (125g)
8-10 pomidorków koktajlowych
pół czerwonej cebuli
SOS:
2 łyżki oliwy
2 łyżki octu winnego
pół łyżeczki ostrej musztardy
szczypta soli, czarnego pieprzu i cukru
Sałatka z papryką, mozzarellą i musztardowym winegretem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SOS:
Oliwę wymieszać z octem i musztardą. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
2.Na talerzu ułożyć liście sałaty i szpinaku. Następnie wyłożyć pokrojoną w paski paprykę, cebulę, połówki pomidorków i kawałki mozzarelli. Całość polać sosem. Podawać od razu.
Komentarze