Sałatka z rzodkiewką i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka i smaczna sałatka z rzodkiewką i tuńczykiem.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 łyżki soku z cytryny
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1/4 łyżeczki soli
    10 dkg rzodkiewek
    2 łyżki natki pietruszki
    5 cebulek marynowanych
    6 czarnych oliwek
    1 puszka tuńczyka w oliwie
    1 sałata.

Sałatka z rzodkiewką i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos:
    Trzepaczką wymieszać sok z cytryny z oliwą i solą. Przełożyć do miski pokrojone w plasterki rzodkiewki, posiekaną natkę pietruszki, pokrojoną cebulkę i pokrojone oliwki. Dodać osączonego i rozdrobnionego tuńczyka. Wymieszać składniki sałatki , polać sosem cytrynowym , wymieszać. Na talerzu płaskim ułożyć liście sałaty, na nich porcje sałatki, podawać.

Porady

Do sosu można dodać odrobinę chili , sałatka będzie bardziej wyrazista w smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy