Sałatka ze szpinakiem fetą i piersią kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z w/w składników zrobiłam sos. ( Należy wszystko dokładnie wymieszać, żeby składniki się połączyły.)
Pierś drobiową pokroiłam w paski, dodałam świeży przeciśnięty przez praskę czosnek, curry, oregano, sól, pieprz i olej, wymieszałam, pozostawiłam na pół godziny.
Pierś podsmażyłam na oleju, lekko podlałam wodą, chwilę dusiłam.
Szpinak umyłam, osuszyłam, włożyłam do miski. Pomidor i paprykę umyłam , pokroiłam w paski ( z pomidora wydrążyłam pestki, których nie dodawałam do sałatki ), fetę pokroiłam w kostkę. Składniki wymieszałam z wcześniej przygotowanym sosem.
Bardzo fajnie smakuje z grzankami czosnkowymi.
Komentarze