Selerowe krążki w pietruszkowo-orzechowej panierce

0 (0 ocen)

  • 30 min

W tej postaci seler smakuje mi najbardziej.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 seler korzeniowy, sól, pieprz, 1 jajko, pół pęczka natki pietruszki, 4 łyżki bułki tartej, garść orzechów włoskich, olej rzepakowy do smażenia

Selerowe krążki w pietruszkowo-orzechowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera obieramy, myjemy, kroimy w grubsze plasterki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie na półmiękko. Wyciągamy, odsączamy i studzimy. Oprószamy pieprzem i solą. Przygotowujemy panierkę: miksujemy w rozdrabniaczu natkę,bułkę tartą i orzechy. Krążki selera zanurzamy w rozkłóconym jajku i przygotowanej panierce. Smażymy na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju.

Porady

Można podać z kleksem kwaśnej śmietany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy