Ser topiony-domowy

4.5 (184 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybko możemy zrobić swój własny smak serka topionego

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g twarogu półtłustego lub tłustego
    1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
    1 łyżka masła
    1/2 łyżeczki soli
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Ser topiony-domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ser przygotowany po 12 h 1. Twaróg rozgnieść dobrze widelcem.
    Włożyć do miseczki i posypać sodą. (nie mieszać).
    Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na całą noc.
    Po tym czasie ser powinien zmienić swój wygląd tak jak pokazałam na zdjęciu.
    Przełożyć ser do miski, którą umieszczany na garnku z gotującą się wodą. Na parze rozpuszczamy ser
    aż nie będzie grudek. Mieszamy dość często.
    Dodać sól, masło i połączyć składniki mieszając. Na koniec dodać koperek , wymieszać i wlać do miseczek.
    Odstawić do lodówki.

Porady

Dodatki do sera możesz dobierać według własnego smaku, Koperek,pietruszka.majeranek,kminek,itp

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować