Lekka, smaczna pasta z wędzonym łososiem z dodatkiem chrzanu i soku z cytryny. Smarowana na chlebie smakuje najlepiej z koperkiem i świeżym ogórkiem.
Składniki:
200 g serka wiejskiego
100 g wędzonego łososia
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka chrzanu
2 łyżki majonezu light
sól do smaku
pieprz do smaku
Dodatkowo:
kilka plasterków świeżego ogórka
kilka łodyżek szczypiorku
¼ czerwonej cebuli
koperek do posypania
Serek wiejski z wędzonym łososiem i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia kroimy na drobne kawałki, łączymy go w misce z serkiem wiejskim, majonezem, sokiem z cytryny i chrzanem. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Smarujemy chleb, na wierzch układamy plasterki ogórka, czerwoną cebulę, posypujemy koperkiem i szczypiorkiem.
Komentarze