Serniczki dyniowo-czekoladowe (przepyszne) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasteczka rozkruszyć,połączyć z masłem tak,by powstała gęsta, jednolita masa. Ciasteczkami z masłem wyłożyć spód każdej foliowej miseczki.
Ser zmielić w malakserze,dodać jajko,pure z dyni, cukier puder i olejek śmietankowy.Wszystko razem zmiksować.Gładką masę serową przełożyć łyżką do każdej miseczki,pozostawić miejsce na budyń czekoladow-dyniowy.
2.W niewielkim rondelku,na małym ogniu roztopić czekoladę,dodać pure z dyni,wymieszać do połączenia się składników.Rondelek zestawić z ognia i do gorącego "budyniu" dodać żółtko,wymieszać.
Tak przygotowanym "budyniem" napełnić miseczki z masą serową.
3.Miseczki ułożyć na blaszce do pieczenia,blaszkę wstawić do piekarnika i piec serniczki przez ok 20-25 min w 180 stopnich C.
4.Upieczone ostudzić i delikatnie wyciągnąć z foremek.Serniczki są bardzo,bardzo smaczne:)
Komentarze