Sernik królewski. kakaowy. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto przekładamy na stolnicę, masło siekamy, całość dokładnie szybko wyrabiamy. Następnie dzielimy je na dwie części, które owijamy folią spożywczą, i wkładamy do zamrażarki na 2 godziny.
Białka oddzielamy od żółtek. Masło ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Następnie dodajemy po łyżce twarogu oraz pod koniec budyń waniliowy i ekstrakt. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli i delikatnie mieszamy z masą serową.
Formę wykładamy papierem do pieczenia i ścieramy na nią jedną część schłodzonego ciasta, tworząc równomierną powierzchnię. Wykładamy gotową masę serową i ścieramy drugą część schłodzonego ciasta. Pieczemy w temp. 170 C przez ok. godzinę. Najlepiej smakuje schłodzony.
Komentarze