Sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pysznie smakuje w zimie i latem.Moj kochany Slawciu uwielbia ten torcik .Zrobilam go po raz pierwszy jak czekalam na niego z podrozy,. Torcik dla zakochanych.

  • 60 min

Składniki:

  • 500g bialego sera
    100g cukru pudru
    2 galaretki jasne najlepiej cytrynowe
    1 galaretka brzoskwiniowa
    paczka biszkoptow okraglych owoce sezonowe lub mrozone do dekoracjii

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser utrzec w malakserze z cukrem pudrem na puszysta mase.Dwie galaretki jasne rozpuscic w 400 ml goracej wody i poczekac az wystygnie ..
  • 2. Do masy serowej dodac wystygnieta galaretke i wymieszac.Jesli powstana grutki ,to prosze sie nie przejmowac ,tylko przetrzec przes sitko
  • 3. Na dno okraglej tortownicy o srednicy 24 cm dac biszkopty i wylac najlepiej juz tezejaca mase serowa .Tortownice z masa serowa wlozyc na dwie godziny do lodowki .W miedzy czasie zrobic galaretke brzoskwiniowa wedlug przepisu na opakowaniu .Wyjac tortownice ,udekorowac wierzch ciasta owocami i wylac na to tezejaca galaretke brzoskwiniowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy