Sernik na zimno truskawkowo - rabarbarowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki zmielić z migdałami, wymieszać z masłem i wsypać do tortownicy. Wyrównać i docisnąć szklanką z prostym dnem. Wstawić do lodówki.
2.9 truskawek przeciąć i umieścić dookoła tortownicy.
3.Sery, cukry i kremówkę zmiksować do połączenia. Żelatynę namoczyć i po napęcznieniu wstawić do gorącej wody, mieszać do rozpuszczenia. Wlać do sera, szybko połączyć i wylać do przygotowanej tortownicy.
4.Rabarbar oczyścić, pokroić na kawałki 1.5 cm, dodać cukier i wodę, gotować 4 minuty, następnie dodać pokrojone w grubą kostkę truskawki. Zdjąć z ognia dodać galaretkę i mieszać do rozpuszczenia. Tężejącą galaretkę wylać na ser i udekorować.
Komentarze