Sernik na zimno z musem truskawkowym

4.5 (195 ocen)

Szybki deser na gorące dni

Składniki:

  • Spód
    - 100gram orzechów włoskich
    - 200gram biszkoptów
    - 100gram masła
    Mus truskawkowy
    - galaretka truskawkowa
    - 40dag truskawek
    Masa biała
    - 2 serki homogenizowane waniliowe po 150gram
    - 500ml schłodzonego mleka
    - sernik na zimno Dr.Oetker
    Dekoracja
    - kilka truskawek
    - polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksować razem orzechy i biszkopty, dodać masło. Wylepić dno tortownicy i schłodzić w lodówce.
  • 2. Galaretkę rozrobić z 150ml wrzątku. Pozostawić do ostygnięcia. W tym momencie zmiksować truskawki. Połączyć składniki i wyłożyć na spód tortownicy.
  • 3. Sernik na zimno zmiksować razem z mlekiem i serkami waniliowymi. Wyłożyć na mus i udekorować połówkami truskawek. Pozostawić w lodówce na około 2,5 godziny.
  • 4. Po schłodzeniu ozdobić polewą czekoladową.

Porady

Najlepiej jest miksować składniki w blenderze, zyskujemy na czasie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować