Sernik w kropki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser:
Do zmielonego sera dodać resztę składników i wszystko razem dobrze zmiksować.
2.Ciasto:
Z wszystkich składników zagnieść ciasto i formować cieniutkie wałeczki.
3.Przekładanie:
Na wysmarowaną blachę układać cienkie wałeczki z ciasta w odstępach ok.3/4 cm, a następnie wyłożyć na nie cienką warstwę sera. Znowu układać wałeczki (tym razem w odstępach) i pokryć serem, czynności powtarzać na przemian, aż do wykończenia sera i wałeczków. Górę ciasta pokryć ostatnią warstwą sera. Piec sernik w temp. 180 st. przez około godzinę.
SMACZNEGO!
Porady
Gdy sernik pieczony jest na blaszce o podstawowych wymiarach tj. 36 cm x 24,5 cm, można dać więcej sera, wtedy będzie on wyższy i będzie miał więcej kropeczek.
Komentarze