Sernik z białymi michałkami

4.5 (175 ocen)

  • 20 min

Ma naprawdę wyjątkowy smak!

  • 20 min

Składniki:

  • Spód:
    200g herbatników
    100g masła
    Masa serowa:
    500g sera białego
    3 jajka
    1/2 szklanki cukru pudru
    330g śmietany 18%
    1 budyń waniliowy
    1 łyżka mąki krupczatki
    12 białych michałków

    Polewa:
    tabliczka białej czekolady
    kilka ciemnych michałków
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z białymi michałkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki zmiksować, wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć blaszkę masą herbatnikową, ubić.

    Masa serowa:
    Do sera dodać cukier, miksować i małymi porcjami dodawać śmietanę. Następnie dodawać po jednym jajku. Na końcu wsypać budyń i mąk. Do gotowej masy wrzucić pokrojone michałki. Delikatnie wymieszać. Nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec ok. 60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu, wstawić na noc do lodówki.
    Polewa:
    Czekoladę roztopić, posmarować nią sernik, na to zetrzeć ciemne michałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować