Sernik z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Sernik jest delikatny i bardzo wilgotny brzoskwinie urozmaicają ten lekki smak:)

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Blaszka 29x42
    Kruche ciasto:
    250 g margaryny
    100 g smalcu
    3 1/2 szkl mąki pszennej
    1 szkl cukru
    100 ml gęstej śmietany
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa serowa:
    1 kg sera z wiadra
    250 g margaryny
    5 jaj
    1 op. cukru wanilinowego
    1 szkl. cukru
    2 op. budyniu waniliowego

    Dodatkowo:
    puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kruche:
    Wszystkie składniki zagnieść i dobrze połączyć.
    Na wyłożoną pergaminem blaszkę i wysmarowaną tłuszczem wyłożyć rozwałkowane ciasto.
  • Sernik 2. Na cieście wyłożyć ćwiartki brzoskwiń.
  • Sernik 3. Masa serowa:
    Margarynę , cukier i żółtka utrzeć.
    Dodawać stopniowo ser.
    Wsypać budynie i wymieszać na jednolitą masę.
    Dodać ubitą pianę z białek.
  • Sernik 4. Masę serową równomiernie rozsmarować tak by zakryła brzoskwinie.
    Sernik piec 60 min. w temp. 180 st. C.

Porady

Najlepiej sernik piec w wypróbowanym piekarniku ja piekłam nie u siebie i wierch się trochę spiekł tak jak widać na zdjęciach, a w moim piekarniku nigdy takie coś nie miało miejsca:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować