Sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto kruche:
Wszystkie składniki zagnieść i dobrze połączyć.
Na wyłożoną pergaminem blaszkę i wysmarowaną tłuszczem wyłożyć rozwałkowane ciasto.
2.Na cieście wyłożyć ćwiartki brzoskwiń.
3.Masa serowa:
Margarynę , cukier i żółtka utrzeć.
Dodawać stopniowo ser.
Wsypać budynie i wymieszać na jednolitą masę.
Dodać ubitą pianę z białek.
4.Masę serową równomiernie rozsmarować tak by zakryła brzoskwinie.
Sernik piec 60 min. w temp. 180 st. C.
Porady
Najlepiej sernik piec w wypróbowanym piekarniku ja piekłam nie u siebie i wierch się trochę spiekł tak jak widać na zdjęciach, a w moim piekarniku nigdy takie coś nie miało miejsca:)
Komentarze