Sernik z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć ciasto na spód tortownicy o średnicy 24 cm. Podpiec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
2. Z podanych składników ugotować gęsty budyń. Gorący budyń rozsmarować na podpieczonym cieście. Zostawić do ostygnięcia.
3. Z białek ubijamy sztywną pianę. Masło lub margarynę utrzeć z cukrem. Dodać żółtka, ser i budyń, dobrze wymieszać. Rozłożyć na wystudzonym budyniu. Piec ok. 50 minut w 180°C. Pod koniec pieczenia, gdy wierzch będzie miał złoty kolor, przykryć go folią aluminiową.
Porady
Można, zamiast budyniu czekoladowego, dodać inny smak budyniu, waniliowy lub malinowy.
Komentarze