Sernik z fioletową marchwią

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Hit
  • 1 godz. 20 min

Ciasto w sam raz do jesiennej kawy. Niby zwykły sernik, ale jednak niezwykły za sprawą dodatku fioletowej marchwi.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Kruchy spód
    200 g mąki
    125 g zimnego masła
    3 łyżki cukru
    1 jajko
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia


    Masa serowa
    1 kg mielonego twarogu sernikowego
    300 g fioletowej marchwi
    1 szklanka cukru
    3 jajka
    3 żółtka
    100 g roztopionego masła
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z fioletową marchwią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyrabiamy ciasto. Schłodzone rozwałkowujemy i wykładamy nim tortownicę o średnicy 28 cm. Ciasto podpiekamy w temp. 180 stopni C. Marchew gotujemy i rozdrabniamy na puree. Jajka i żółta miksujemy z cukrem. Stopniowo dodajemy cały czas miksując: mąkę, masło, ekstrakt, puree marchwiowe, a na końcu ser. Masę wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy w temperaturze 160 stopni C. przez 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować