SERNIK Z KRÓWKĄ I MIGDAŁAMI

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Jest wilgotny i pyszny. Rozpływa się w ustach. Zawsze znika do ostatniego okruszka...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • forma:38*24
    Ciasto:
    2szkl. mąki
    5 łyżek wody
    1szkl. cukru
    1 kostka margaryny
    2 łyżki kakao
    4 jajka
    1łyżeczka octu
    1 cukier waniliowy
    3 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa sernikowa:
    1kg sera
    4 jajka
    1 łyżeczka płaska octu
    2/3 szkl. cukru
    1 łyzka margaryny
    1kropla aromatu rumowego
    1 budyń śmietankowy lub waniliowy
    1 cukier waniliowy

    Dodatkowo:
    masa krówkowa
    migdały
    kokos
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Krówki Jajko Ser

Sernik z krówką i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Margarynę rozpuszczamy, dodajemy wodę, cukier oraz kakao. Zagotować. Po ostudzeniu dodać żółtka(zmiksowane z octem), mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy. Zmiksuj. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek -Wymieszaj Ręcznie.
  • 2. Masa sernikowa: Oddziel żółtka od białek. Żółtka zmiksuj z octem, białka ubij na sztywna pianę. Wszystkie składniki zmiksuj razem. Na koniec dodaj pianę z białek wymieszaj ręcznie. Mase serową wylej na ciasto, piec 60min. w 180C.
  • 3. Po upieczeniu posmaruj masą krówkową i posyp migdałami i kokosem..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować