Serowe conchiglioni

0 (0 ocen)

  • 1 min

Makaron nadziewany, polecam

  • 1 min

Składniki:

  • 18 muszli makaronu conchiglioni
    4-5 plastrów szynki parmeńskiej
    mozzarella w kulce - 150 gram
    200 gram żółtego sera gouda
    kawałeczek sera pleśniowego
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    papryka ostra
    masło do posmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Serowe conchiglioni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente (bez użycia soli gdyż farsz jest słony). Do miseczki ścieramy na grubych oczkach ser żółty, rozdrobnioną mozzarellę, starty pleśniak, pokrojoną drobno szynkę, pietruszkę i ostrą paprykę. Kiedy makaron jest już gotowy, studzimy go zimną wodą. Nastawiamy piekarnik na 150 stopni. Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną masła. Muszle napełniamy sowicie farszem i układamy w naczyniu. Całość posypujemy sproszkowaną ostrą papryką i wstawiamy do piekarnika na 10-15 minut (aż makaron zacznie delikatnie się przypiekać).

Porady

Taki makaron można też nadziać samymi serami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować