Kokosowo-migdałowe serduszko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W rondelku rozpuść masło i odstaw je do ostygnięcia.
W misce wymieszaj wszystkie składniki z masłem i letnim mlekiem.
2.Dobrze wyrobione ciasto odstaw na 30 minut do podwojenia objętości
W tym czasie przygotuj masę.
3.3/4 mleka podgrzej z cukrem dodaj aromat, kokos i migdały.
W szklance rozpuść mąkę z resztą mleka, następnie dolej ją do wrzącego masy.Gotuj przez chwilę aż masa zgęstnieje.
4.Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na posypanej mąka stolnicy. Posmaruj je chłodnym nadzieniem i zawiń tak jak roladę.
Tak przygotowane ciasto przełóż do formy w kształcie serca i odstaw na ok.20 minut do wyrośnięcia.
5.Po tym czasie ciasto możesz posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem. Piecz w temperaturze 180 stopni przez ok. 35 minut (aż do zarumienienia góry).
Komentarze