Shoarma drobiowa

4.5 (183 ocen)

Shoarma to danie z Bliskiego Wschodu. Bardzo aromatyczne kawałki mięsa, którym przyprawy nadają wyjątkowego charakteru. Taki ich fast food.

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    po szczypcie: czosnku granulowanego, papryki słodkiej, papryki ostrej, gorczycy, pieprzu, kurkumy, oregano, gałki musztatołowej
    olej, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Shoarma

Shoarma drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filety z kurczaka oczyszczamy i kroimy w niewielkie paski. Przekładamy je do miski i dodajemy 2 łyżki oleju i obficie obsypujemy zmieszanymi ze sobą przyprawami. Wszystko razem mieszamy. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
  • 2. Rozgrzewamy patelnię, na którą przekładamy przyprawione mięso. Smażymy kilka minut, do zarumienienia.
  • 3. Podajemy z frytkami.

Porady

Mięso należy bardzo obficie obsypać przyprawami, musi być wyraziste w smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować