Sola w sosie cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Ryba Sola pieczona w panierce
• Makaron gniazdka wstążki jedno opakowanie (gotujemy al dente)
• Gotujemy mrożonkę bukiet warzyw kwiatowy (brokuł, kalafior,
marchewka)
• Ćwiartka cytryny do dekoracji
Sos szpinakowy do makaronu
Na patelni podrumienić czosnek (drobno pokrojony) na masełku. Następnie dodać zamrożony szpinak wszystko mieszać na patelni aż do momentu rozmrożenia, dolewamy śmietanę przyprawiamy do smaku i posypujemy startym żółtym serem. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu roztopienia żółtego sera.
Sos cytrynowy do ryby
Śmietanę z sokiem z cytryny i przyprawami gotujemy na wolnym ogniu, aż do momentu zgęstnienia i przybrania lekko żółtego koloru. (Można dodatkowo dodać drobno pokrojony koperek).
Komentarze