Sos łososiowo-chrzanowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sos przyrządza się dość szybko. Świetnie smakuje do wszelkiego rodzaju kasz i makaronów.

  • 30 min

Składniki:

  • - łosoś wędzony - 250 g - u mnie 1 opak
    - jogurt naturalny - 1 duży kubek
    - chrzan tarty - 2 łyżki
    - mąka pełnoziarnista - 2 łyżeczki
    - cebula - 1 szt
    - olej - 1 łyżeczka
    - sól, pieprz
    - koperek - 2 pęczki

Sos łososiowo-chrzanowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podsmażamy łososia i cebulkę 1. Cebulę i łososia pokroić i podsmażyć na łyżeczce oleju.
  • Gotowy sos 2. Jogurt naturalny wymieszać z chrzanem, pieprzem i mąką (można użyć do tego miksera). Podsmażonego łososia zalać gotowym sosem i podgotować chwilę aby sos zgęstniał. Gotowy sos odstawić z ognia,posolić i wymieszać z posiekanym koperkiem. Smacznego:)

Porady

Zamiast chrzanu ze słoika można dodać świeży, tarty chrzan.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy