Sos mięsny do makaronu i ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Do cebuli dodać mielone mięso i podsmażyć.
2.Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry dodać do podsmażonego mięsa. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do potrawy. Wlać sos sojowy.
3.Gdy pieczarki zmiękną dodać pokrojone z puszki pomidory. Dusić pod przykryciem aż pomidory się rozpadną, doprawić do smaku. Wlać śmietanę chwilę gotować aż śmietana się zredukuje.
4.Fasolę z puszki opłukać pod bieżącą wodą i odsączyć na sicie. Dodać do sosu i gotować przez ok 5 min. Podawać z ulubionym makaronem lub z ryżem. Smacznego!
Komentarze