Sos porowo-cytrynowy do ryby

4.3 (164 ocen)

Kremowy i bardzo aromatyczny sos. Idealnie podkreśla smak ryb, szczególnie łososia.

Składniki:

  • 1 biała część pora
    300ml śmietanki 30%
    1 szklanka mleka
    2 łyżki masła
    skórka otarta z całej cytryny
    2 łyżki soku z cytryny
    sól, pieprz cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.3 (164 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos śmietanowy

Sos porowo-cytrynowy do ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokroić w plasterki, w rondelku roztopić 2 łyżki masła, wrzucić pora i skórkę cytrynową, dusić ok. 5 minut. Wlać śmietankę, mleko i sok z cytryny, gotować do zgęstnienia. Sos przyprawić solą i pieprzem cytrynowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować