słodko - kwaśne koreczki ogórkowe z kolendrą i gorczycą

4.5 (171 ocen)

  • 5 godz.

pyszne, chrupiące ogóreczki, znakomite jako dodatek do obiadu

  • 5 godz.

Składniki:

  • 4 kg ogórków
    3 papryki czerwone
    0,5 kg cebuli
    ZALEWA I:
    9 szklanek wody
    pół szklanki soli
    ZALEWA II
    3 szklanki wody
    4 szklanki cukru
    1 szklanka octu
    2 łyżki ziaren kolendry
    2 łyżki ziaren gorczycy
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Słodko - kwaśne koreczki ogórkowe z kolendrą i gorczycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania
    Ogórki kroimy w dość grube plastry, cebulę kroimy w kostkę, paprykę oczyszczamy i kroimy w słupki. Ogórki mieszamy z cebulą. Zalewamy zalewą pierwszą ( wszystkie jej składniki mieszamy) i odstawiamy na 4 godziny. Odsączamy. do słoików wkładamy ogórki z cebulą na przemian z kilkoma kawałkami papryki. Zalewę II gotujemy i gorącą zalewamy ogórki. Pasteryzujemy około 4 minut minut.

Porady

Najlepsze są małe ogóreczki, jeśli jednak mamy duże, możemy pokroić je w pół plastry lub większą kostkę

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować