Śledź w sosie musztardowo-miodowym z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dzień bez mięsa -Święto wymyślone w Ameryce ponad 30 lat temu, które teraz cieszy się spora popularnością również w Polsce. Postanowiłam więc, że zamiast kawałka mięsa dziś na moim stole pojawi się … śledź – bo mięso mogę zamienić jedynie na rybkę :)

  • 30 min

Składniki:

  • 4 filety śledzia marynowanego
    1 łyżka musztardy dijon
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1 łyżka musztardy stołowej
    1,5 łyżki miodu
    2-3 łyżki oleju
    ½ pęczka koperku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź w sosie musztardowo-miodowym z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie obieramy ze skorki i kroimy na kawałki. Koperek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Wszystkie rodzaje musztardy łączymy ze sobą, dodajemy miód i mieszamy. Do mieszanki miodowo-musztardowej wlewamy pomału olej (mieszamy cały czas energicznie rózgą lub mikserem), tak aby sos stał się jednolity i gładki. Do tak przygotowanego sosu dodajemy posiekany koperek wszystko raz jeszcze mieszamy i jeśli jest taka potrzeba doprawiamy go do smaku sola i pieprzem. Pokrojone śledzie układamy w salaterce – warstwowo : sos, śledź, sos i tak do wyczerpania składników, z tym, że ostatnio warstwą ma być sos. Śledzie odstawiamy na minimum 4 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Miód Musztarda Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować