Śledz z żurawiną

4.5 (199 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Bardzo lubimy śledzie a takie połączenie jest super

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • 50 dkg filetów śledziowych a'la matjas
    2 cebule czerwone
    10 dkg żurawiny suszonej
    magii w płynie
    pieprz
    2 łyżki słupków migdałowych
    olej 125 ml
    ocet 100 ml
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledz z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie myjemy wkładamy do miski wlewamy 1 litr wody i wlewamy ocet nakrywamy odstawiamy na całą noc.
    Żurawinę przelewamy wrzątkiem na sitku.
    Cebule kroimy w kostkę.
    Śledzie odsączamy i kroimy w ukośne paseczki i mieszamy z żurawiną.
    W słoiku na dno daje trochę cebuli ,póżniej trochę śledzi posypujemy pieprzem i skrapiamy magi.I tak robimy warstwy które posypujemy pieprzem i skrapiamy magi , na górze ma być cebula Śledzie w słoiku ugniatamy łyżką zalewamy olejem ,chwilę czekamy jeżeli oleju nie będzie na górze to jeszcze trochę dolewamy.Słoik zamykamy i odstawiamy na 2 dni do lodówki.
    Śledzie przed podaniem posypujemy słupkami migdałów.

    POLECAM!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować