Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i pieczarkami

4.48 (175 ocen)

ślimaczki smakują jak pizza

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    10-12 sztuk średnich pieczarek
    3-4 plasterki szynki(u mnie konserwowa)
    mała cebula
    kawałek startego żółtego sera
    ketchup
    przyprawa do pizzy
    sól,pieprz,ostra papryka
    żółtko
Wystaw ocenę:

4.48 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebulkę drobno pokroić i zeszklić na odrobinie oleju.dodać pokrojone pieczarki,doprawić solą,pieprzem i papryką. dusić do odparowania wody z pieczarek. Rozwinąć ciasto,posmarować ketchupem,i posypać przyprawą do pizzy i wyłożyć ostudzone pieczarki,szynkę drobno pokrojoną i starty ser.Ciasto zwinąć dość ciasno i skleić brzeg żółtkiem.Pokroić na 2-2,5 cm paski.Ułożyć na papierze do pieczenia i posmarować wierzch żółtkiem.Piec ok 20 minut w temperaturze 200 st C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować