Smażony ser halloumi

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smażony ser halloumi z soczystymi pestkami owocu granatu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser halloumi: 250 gramów
    - granat: 2 sztuki
    - oliwa do smażenia: 2 łyżki
    - mąka: 2 łyżki
    - sól i pieprz: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smażony ser halloumi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ser halloumi 1. Ser halloumi pokroić na plastry grubości 2 cm, doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanej oliwie z każdej strony, aż się zarumienią.
  • granat 2. Owoc granatu przekroić na pół i wydobyć z niego pestki. Metoda pierwsza: w przekrojoną połówkę granatu należy uderzać drewnianą łyżką, wtedy owoce same odrywają się od miąższu i nie popękane wpadają do miski. Metoda druga: owoce granatu przekroić na 4 części, każdą z nich wywinąć pestkami na zewnątrz - nasiona bez problemu odchodzą.
  • Smażony ser halloumi 3. Usmażone halloumi posypać dużą ilością nasion granatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować