Smażone pomidory z chipsami z boczku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Niebanalna przystawka ze świeżych smażonych w panierce pomidorów podana z chrupiącymi chipsami z boczku...

  • 20 min

Składniki:

  • 6 twardych pomidorów
    15 dag boczku gotowanego w plasterkach
    2 jajka
    zioła włoskie do smaku
    mąka kukurydziana do panierowania
    bułka tarta do panierowania
    3 łyżki sezamu
    olej do smażenia
    sól morska do smaku
    szczypiorek ,sałata do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Smażone pomidory z chipsami z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panierujemy 1. Pomidory-wybierać jędrne i twarde o zwartym miąższu,umyć osuszyć pokroić na plastry jednakowej grubości około 1 cm. Oprószyć ziołami włoskimi do smaku,panierować w mące kukurydzianej z każdej strony następnie w rozkłóconym jajku doprawionym solą do smaku i bułce tartej wymieszanej z sezamem.Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor.
  • chipsy z boczku 2. Plasterki boczku obsmażyć na suchej patelni aż cały tłuszcz się wytopi i będzie chrupiący,gorący zawinąć w ruloniki ułożyć na pomidorach.Podawać na sałacie udekorować szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować