Pasta jajeczna z powiewem wiosny w postaci świeżych kolorowych dodatków rzodkiewki i dymki. Lekko ostry smak dodatków świetnie współgra z mało wyrazistym smakiem jajek. Najlepsza z dodatkiem ciepłego pieczywa!
Składniki:
6 jajek
pęczek rzodkiewki
łyżeczka musztardy francuskiej
kilka łyżeczek majonezu
pół pęczka szczypiorku lub dymki
sól, pieprz czarny, ostra papryka
Pasta jajeczna z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo a następnie studzimy. Rzodkiewkę kroimy w drobniutka kostkę. Szczypiorek drobno szatkujemy. Jajka ugniatamy widelcem. Łączymy ze szczypiorkiem, rzodkiewką, musztardą i majonezem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
Komentarze