spaghetti z tuńczykiem i fetą

4.5 (202 ocen)

  • 20 min

szybkie, proste i smaczne!

  • 20 min

Składniki:

  • makaron spaghetti
    1 puszka tuńczyka w oleju
    1 cebula
    0,5 szklanki mleka
    3 łyżki ketchupu
    1/3 opakowania fety
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki oliwy z oliwek/oleju
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti z tuńczykiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zrumienić. Dodać osączonego z oleju tuńczyka, wlać mleko, dodać ketchup, doprawić solą i pieprzem i mieszać aż do zgęstnienia sosu na małym ogniu. Sos wymieszać z makaronem i posypać pokruszoną fetą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować