Spaghetti z warzywami na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente ok.7min w lekko osolonej wodzie. Przecedzamy przez sito .Warzywa obieramy ,kroimy w większe zapałki. Na szerokiej patelni rozgrzewamy połowę masła.Wrzucamy cebulę, podsmażamy,dodajemy buraki, marchew dalej podsmażamy na średnim ogniu ok.10min często mieszając.Zalewamy bulionem,dodajemy pokrojoną paprykę, dusimy do miękkości pod przykryciem. W tym czasie kroimy fileta w kostkę.Por czyścimy, cieniutko kroimy.
Na drugiej patelni rozgrzewamy resztę masła podsmażamy na rumiano filet z kurczaka,wrzucamy posiekany czosnek i pikantną paprykę, por, koncentrat pomidorowy. Całość smażymy ok 5 min. Mieszając doprawiamy solą,pieprzem, dodajemy do warzyw, wlewamy śmietanę, dodajemy makaron.Całość mieszamy, sprawdzamy smak. Makaron dzielimy na porcje,posypujemy posiekanym koperkiem.
Komentarze