Spaghetti z mięsnymi kuleczkami z parmezanem

5 (163 ocen)

Włochy to pomidory dojrzewające w słońcu, oliwki i spaghetti. Spaghetti natomiast głównie kojarzy się z mięsem mielonym i sosem pomidorowym.Chcę zaprezentować wersje z pulpecikami

Składniki:

  • Makaron spagetti 100g
    mięso mielone wieprzowe 400g
    pomidory w puszcze 1 op

    sól, pieprz
    bułka tarta
    majeranek
    olej do smażenia
    curry 1 łyżeczka

    parmezan starty 50g
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Spaghetti z mięsnymi kuleczkami z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Do miski wrzuć mięso mielone,dodaj bułkę tartą, sól i pieprz. Ugnieć na jednolitą masę i uformuj mini pulpeciki. Na patelni rozgrzej tłuszcz i smaż pulpeciki z dwóch stron. Ściągnij pulpety z patelni i na ten sam tłuszcz wlej pomidory, dodaj parmezan (1 łyżka), curry i majeranek. Duś 5 minut. Wrzuć do sosu pulpeciki i ponownie duś. . Pulpety podawaj z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować