Śródziemnomorskie tartaletki z zielonym Pesto

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwaga goście jadą! szybkie i pyszne tarty na cieście francuskim.Polecam!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie (odmrożone): 1 opakowanie
    - zielone pesto: 4 łyżki
    - ser ricotta: 4 łyżeczki
    - pomidory: 2 sztuki
    - listki bazylii: 0.25 szklanki
    - sól, pieprz: 0.25 łyżeczki

Śródziemnomorskie tartaletki z zielonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie pokroić na 4 kawałki, rozwałkować, zwinąć każdy kawałek na połowę,
    nakłuć widelcem i włożyć na 12 minut do piekarnika nagrzanego do 180'
    Następnie wyjąć gorące ciasto, posmarować je zielonym pesto,
    ułożyć plastry pomidora, po łyżeczce Ricotty i posypać
    pokrojonymi w plasterki oliwkami.
    Doprawić solą i pieprzem i wsunąć jeszcze na 10-15 minut do piekarnika
    do zrumienienia.
    Udekorować świeżymi listkami bazylii i podawać gorące.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy