Lekka selerowa surówka z delikatną brzoskwiniową nutą, pachnącą natką z pietruszki i wyczuwalnym smakiem chrupiących prażonych migdałów to doskonały dodatek do każdego dania z udziałem mięsa.
Surówka selerowa z brzoskwinią i chrupiącym migdałem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obranego selera zetrzeć na tarce o małych oczkach.
2.Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
3.Płatki migdałów uprażyć na suchej, rozgrzanej patelni.
4.Natkę z pietruszki drobno posiekać.
5.Wymieszać ze sobą selera, brzoskwinie, natkę z pietruszki, dodać majonez, śmietanę i sok z limonki, doprawić solą, pieprzem, całość dokładnie wymieszać i na końcu dodać płatki migdałów i wszystko delikatnie wymieszać.
Komentarze