Surówka z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

Zdrowy i smaczny dodatek do obiadu

Składniki:

  • - 1/2 czerwonej kapusty
    - biała część pora
    - 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
    - 1 marchewka
    - 1 łyżka śmietany 12%
    - 1 łyżka majonezu
    - sól, pieprz

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę, por, marchewkę umyć. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Kapustę poszatkować. Por pokroić w pólplasterki. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa wrzucić razem do miski i przemieszać. W kubku wymieszać śmietanę z majonezem. Powstały sos dodać do warzyw i wymieszać dokładnie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy